Lähimatkailua asuntovaunulla

Tervetuloa SF-C Rantasarkaan

Järjestimme viikonloppuna sukutapaamisen Haukiputaan Virpiniemessä SF-C Rantasarassa, joka on karavaanareiden oma alue. Tervetulleita ovat hekin, jotka eivät ole SFC-karavaanarit Ry:n jäseniä. Yöpymisen hinta alueella riippuu siitä kuuluuko karavaanareihin, 17-38 euroa vuorokausi ilman erillisiä henkilömaksuja sähköpaikalla, hinta ei sisällä lämmityssähköä.

Rantasarka oli meille ennestään tuttu leirintäalue, mutta nyt oli kauniimmat ja lämpimämmät ilmat kuin viimeksi. Kaikilla osallistujilla oli aikaa vain viikonloppu ja mieheni joutui käymään töissä lauantaina, joten näistä syistä valikoitui blogiini ensimmäinen esittelykohde.

Pilkahduksia merelle

Alueella on vaunuille sorapaikat , mutta muuten ympäristö on nurmikenttää ja istutuksia sopivasti jakamassa aluetta. Karavanalueet poikkeavat perinteisistä leirintäalueista siinä, että niillä kausipaikkalaisilla on velvollisuus olla kerran tai pari kesässä isäntävuorossa. Alueisännät ohjaavat saapujat paikalle ja tarkistavat kaikkien leiriytyjien turvavälit, neljän metrin etäisyyys on oltava toisiin leiriytyjiin.

Alueelta löytyvät kaikki perinteiset palvelut, joita leirintäalueelta yleensä odotetaan, kuten saunat, suihkut WC:t, tiskiapaikat, keittotilat, grillikodat, jätepisteet jne.

Täältä löytyy mm. suihkut, vessoja, muita huoltotiloja ja biljardipöytä
Grillikota ja halkoliiteri

Lapsille ja nuorille on leikkipaikka, polkuautorata, Nuortensarka, ulko- ja sisäpelejä, biljardi, uimaranta yms.

Leikkipuisto perheen pienimmille
Polkuautorata oli niin poikien kuin tyttöjen suosikki
Rantasarkan uimaranta

Ihan alueeen läheisyydessä sijaitsee lisäksi Virpieniemen golfkenttä, frisbeegolf, Meriniemen uimaranta ja useita talleja. Virpiniemen liikuntaopiston kauniit maastot sopivat marjastukseen, sienestykseen ja pururadat kesällä ulkoiluun ja talvella hiihtämiseen.

Rantasaran uimarannalta näkymä Virpiniemen golfkentälle

Ja vinkkimä vielä, että kotikaupunkini Oulun lukemattomat mahdollisuudet vain n. 20 km päässä.

Meriniemen upea hiekkaranta auringon laskiessa

Lähimatkailu on helppoa, halpaa ja mukavaa tekemistä perheen kanssa, tällä kertaa myös miehen ihanien sisarusten perheiden kanssa.

Sunnuntaina Rantasarka jäi taakse ja uudet seikkailut kutsuvat

Kaiken kaikkiaan Rantasarka on viihtyisä paikka, johon palataan jo paikan läheisyyden vuoksi, isäntäpäivystys näyttää toimivan hyvin, pienenä miinuksena tosin suihkujen ja vessojen vähäinen määrä, mutta niitäkin on kuulemma tulossa lisää.

Uusia kuvia ja tarinoita tulossa Juhannuksena Rastilasta, sen jälkee luultavasti Porvoosta ja ties mihin karavaanari matkallaan eksyy.

Otan mielellään vastaan vinkkejä miten voisin kehittää blogiani. 🙂

Johanna

Tekijä: Johanna

Naimisissa ja kolmen lapsen äiti. Tarkoitukseni on kuvata kivoja kohteita ympäri Suomenmaan. Kesällä hurruuttelemme asuntovaunu perässä ja talvella keskitytään enemmän lähikohteisiin.