Keski-Suomen Riviera

SF-Caravan Keski-Suomi, Hietasaari

Keski-Suomen Rivieraksi kutsuttu karavaanareiden alue oli meille entuudestaan täysin tuntematon,  mutta päätimme siitä huolimatta kokeilla. Matka nelostieltä oli pitkähkö, noin 30 kilometriä Hirvaskankaan ABC:n risteyksestä.

Tervetuloa Hietasaareen

Tänne todellakin kannattaa ajaa vähän kauempaakin. Hietasaari on karavaanareiden oma alue, joten hintataso on edullinen, karavaanareille sähkön kanssa 20 euroa ja muille 30 euroa. Isännät olivat vastaanoottamassa portilla ja toivottivat tervetulleeksi ja kyselivät paikkatoivetta. Poikkeuksellisesti olimme leirintäalueella vain yön yli, saavuimme iltasella ja poistuimme aamuaskareiden jälkeen, joten toivoimme paikkaa läheltä huoltorakennusta ja sehän toteutui, sillä matkaa oli ehkä 20 metriä vessaan ja suihkuihin.

Tästä rakennuksesta löytyy pyykkitupa, tiskipaikat, WC:t ja suihkut.

Wc:t ja suihkutilat olivat todella siistit ja hyvässä kunnossa ja oli mukava suihkuttaa pikkuinenkin siisteissä tiloissa. Toki joka leirintäalueella on sama ongelma, että tilat ovat ahtaahkot käydä lapsen kanssa pesulla.

Ovi auki pyykille ja tiskaamaan. Pyykinpesu 3 euroa koneellinen.

Yksi asia mitä olen usein ihmetellyt, joka korostuu karavaanareiden omilla alueilla, on suihkujen ja vessojen vähäinen määrä verrattuna alueella olevien leiriytyjien määrään. Eikö karavaanarit käy suihkussa ja vessassa. 😉 Vai onko vasta sitten todellinen karavaanari, kun on omavarainen ja käyttää vaunun vessaa? Ilmeisesti he myös mielellään peseytyvät yleisillä saunavuoroilla, joita onkin tarjolla runsaasti kesäkaudella joka päivä. Itse taas arvostan omaa koppia sekä vessassa että suihkussa. 🙂 🙂 🙂

Grillikotaan mahtuu isommallakin porukalla kokkailemaan.
Jos kalaonni on ollut myötäinen järvellä tai kaupassa, täällä voi käydä savustamassa kalat.
Lasten leikkipaikka on aidattu aluea, jossa on turvallinen leikkiä pientenkin.
Aikuisille hyvä paikka istahtaa katsomaan lasten leikkejä.
Tälläkin karavaanareiden alueella on monenkokoisia polkuautoja lapsille.
Suvipuoti on pieni kioski
Suvipuodin piha-alue

Joka paikassa missä käymmekin, kiinnitän erityistä huomiota alueen kasvillisuuteen ja miten se on hoidettu. Hietasaaressa on runsaasti kukkia, kukkapenkkejä ja havuistutuksia. Mielestäni ne tuovat eri alueille kivasti oman leimansa ja luovat yleistä viihtyisyyttä. Luultavasti kaikki eivät kiinnitä samoin asioihin huomiota ja ehkä oma mielenkiintoni on niissä senkin takia, että pidän kasvien ja luonnon kuvaamisesta.

Yleisnäkymää majoitusalueesta

Hauska käsilaukkutaideteos
Keski-Suomen Riviera, en yhtään ihmettele tätä nimeä. 🙂
Uimarantaa kahdella puolella hiekkaista tietä, joka vie kesäsaunalle saaren päähän.
Veneet ovat vuokrattavissa.
Aluekartan mukaan tämä on varasto, mutta on aikalailla paraatipaikalla.
Kyynämöinen ja siellä oleva uimataso.
Beach volley -kenttä, takana näkyy rantasauna.

Illalla kun saimme lapset asettumaan yöpuulle, lähdin rannalle yksin kameran kanssa kuljeskelemaan. Maisemat ovat niin uskomattoman kauniit. Ensin kuvasin vain auringonlaskua, mutta onneksi hoksasin kääntyä katsomaan selkäni taakse toiselle rannalle. Siellä oli täysin erinäköinen ja erivärinen maisema.

Aurinko mailleen laskee…

Nurkan takaa
Ja yllätys selän takana.

 

Öinen ranta kuun puolella.

Hiljainen tienoo
“Tervetuloa uudelleen!” Kiitos mielellään, paremmalla ajalla.

Mainittakoon vielä, että alueella on kuulemme erinomaiset lenkkipolut, jotka käyvät useammalla lammella, mutta valitettavasti näitä emme ehtineet testaamaan. Onpa seuraavalla reissulla jotain uutta katseltavaa. 🙂

Johanna

 

Tekijä: Johanna

Naimisissa ja kolmen lapsen äiti. Tarkoitukseni on kuvata kivoja kohteita ympäri Suomenmaan. Kesällä hurruuttelemme asuntovaunu perässä ja talvella keskitytään enemmän lähikohteisiin.